KATALOG RADOVA BUDUĆNOST POČINJE DANAS

Donosimo Vam katalog radova koje su mladi izradili na likovnoj koloniji koja se održala 3.7.2020. u Planinarskoj kući Picelj u Zaboku. Cilj likovne kolonije bio je promicanje održivog razvoja u ruralnim područjima. Na koloniji je sudjelovalo 15 mladih koji su uz 8 mentora/ica promišljali o temi te kroz razne tehnike (tuš, lavirani tuš, akril, olovka, visoki i duboki tisak, […]

Donosimo Vam katalog radova koje su mladi izradili na likovnoj koloniji koja se održala 3.7.2020. u Planinarskoj kući Picelj u Zaboku.

Cilj likovne kolonije bio je promicanje održivog razvoja u ruralnim područjima. Na koloniji je sudjelovalo 15 mladih koji su uz 8 mentora/ica promišljali o temi te kroz razne tehnike (tuš, lavirani tuš, akril, olovka, visoki i duboki tisak, šivanje) na kreativan način prikazali kako vide i doživljavaju održivi razvoj zajednice u kojoj žive. Tijekom kolonije sudionici/ce i njihovi mentori/ce izradili su 56 rada koji se nalaze u ovom katalogu.

Katalog radova izrađen je u okviru projekta „Budućnost počinje danas: jačanje znanja i vještina mladih za izgradnju održivih lokalnih zajednica” koji je namijenjen mladima, osobito srednjoškolcima/kama s područja Krapinsko-zagorske županije. Cilj projekta je pridonijeti održivom razvoju lokalne zajednice te poticati ekonomsku i socijalnu koheziju kod mladih kroz neformalno obrazovanje i volontiranje.

Projekt provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Gimnazijom Antuna Gustava Matoša, Srednjom školom Pregrada, Srednjom školom Zlatar, Srednjom školom Bedekovčina, Lokalnom akcijskom grupom Zagorje-Sutla, Zelenom akcijom i Krapinsko-zagorskom županijom.

Projekt je sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade RH u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Budućnost počinje danas KATALOG