Poziv za prijavu ideje – CIVIC EUROPE

Civic Europe jest inkubator za lokalno ukorijenjene građanske inicijative, organizacije i pojedince u srednjoj, istočnoj i južnoj Europi, koju su realizirali MitOst i Zaklada Sofije Platform, a financira Stiftung Mercator. Podržavaju pojedince, inicijative i organizacije civilnog društva u regijama Srednje, Južne i Istočne Europe izazvane niskom građanskom pismenošću i nedostatkom građanske infrastrukture, a cilj im je ojačati […]

Civic Europe jest inkubator za lokalno ukorijenjene građanske inicijative, organizacije i pojedince u srednjoj, istočnoj i južnoj Europi, koju su realizirali MitOst i Zaklada Sofije Platform, a financira Stiftung Mercator. Podržavaju pojedince, inicijative i organizacije civilnog društva u regijama Srednje, Južne i Istočne Europe izazvane niskom građanskom pismenošću i nedostatkom građanske infrastrukture, a cilj im je ojačati građansku koheziju i aktivno građanstvo u njihovim zajednicama.

Poziv za ideje 2021 usmjeren je na one koji jačaju građanski angažman i društveno i političko sudjelovanje.

  • prijave možete podnijeti do 24.4.
  • prije prijave potrebno se je registrirati
  • pomoć pri prijavi i kreiranju ideja možete dobiti ovdje

Pobjedničkim idejama daje se mogućnost financiranja i sveobuhvatna nenovčanu potpora od kraja 2021. do kraja 2022., a podržavaju ideje s potporama do 35.000 eura.

Uvjet prijave za prijavitelje jest da ste neprofitna organizacija te da ispunjavate četiri kriterija prihvatljivosti kako slijedi: Jačati aktivno građanstvo na lokalnoj razini, uključiti se u dijalog, mjesto u regiji s niskom građanskom kohezijom te dovesti do utjecaja.

Sve dodatne informacije o pozivu pogledajte ovdje.

Preuzeto sa: www.civilnodrustvo-istra.hr