ODRŽAN JE 18. SAJAM UDRUGA KZŽ

U subotu, 27.5.2023. održan je tradicionalni, a ove godine i punoljetni, 18. Sajam udruga Krapinsko-zagorske županije. Ovogodišnji sajam održao se u Donjoj Stubici u organizaciji Mreže udruga Zagor zajedno s partnerima Multimedijalnim centrom STUB-KLUB, udrugom  PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO, Bedekovčanskom udrugom mladih te uz potporu Grada Donja Stubica i pokroviteljstvo Krapinsko-zagorske županije. Na samom početku Sajma prisutne su […]

U subotu, 27.5.2023. održan je tradicionalni, a ove godine i punoljetni, 18. Sajam udruga Krapinsko-zagorske županije. Ovogodišnji sajam održao se u Donjoj Stubici u organizaciji Mreže udruga Zagor zajedno s partnerima Multimedijalnim centrom STUB-KLUB, udrugom  PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO, Bedekovčanskom udrugom mladih te uz potporu Grada Donja Stubica i pokroviteljstvo Krapinsko-zagorske županije.

Na samom početku Sajma prisutne su pozdravili predsjednik Multimedijalnog centra STUB-KLUB, Zvonimir Babić,  koordinatorica Mreže udruga Zagor, Ivana Radanović, gradonačelnik Grada Donja Stubica, Nikola Gospočić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade, Martina Gregurović Šanjug.

Sajam udruga održava se s ciljem okupljanja aktivnih udruga koje djeluju na području županije, njihovog povezivanja i predstavljanja rada svima koji žele doprinijeti razvoju civilnog društva Krapinsko-zagorske županije. Ove godine na Sajmu je sudjelovalo 30- tak udruga s područja županije te Savjet za razvoj civilnoga društva KZŽ i Savjet za mlade KZŽ. Na sajmu je sudjelovalo oko 200 članova/ica navedenih organizacija.

Uz neformalno druženje za Sajam je bilo pripremljen prigodan program koji je uključivao kulturno scenski nastup Studio Dramatona čiji članovi/ice su održali niz predstava i performansa, zbor umirovljenika iz Marije Bistrice, organiziran je mali tečaj DJiranja i izrade grafita. Osim navedenoga sudionici/ce Sajma su imali priliku pogledati izložbu majica i fotografija svih dosadašnjih Sajmova gdje su mogli vidjeti kako je Sajam izgledao do svoje punoljetnosti.